Primăria capitalei a transmis, miercuri că, după intrarea n faliment a RADET, întreagă activitate a societăţii va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetică, iar bucureştenii vor avea în continuare apă caldă şi căldură la parametri optimi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Capitalei a transmis, miercuri, că, având în vedere faptul că Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a RADET, întreaga activitate a societăţii va fi preluată, în cel mai scurt timp, de Compania Municipală Termoenergetică.


”Îi asigur pe toţi cetăţenii Capitalei că vor avea în continuare apă caldă şi căldură la parametri optimi! Decizia de astăzi a instanţei nu are consecinţe asupra continuităţîi furnizării agentului termic către populaţie pentru că am luat din timp măsurile necesare astfel încât bucureştenii să nu fie afectaţi. Concret, am propus, iar Consiliu General a aprobat recent,  înfiinţarea Companiei Municipale Termoenergetică Bucureşti, care are că obiect exclusiv de activitate producerea, distribuţia, transportul şi furnizarea energiei termice. Mai mult decât atât, doresc să ii anunţ pe salariaţii RADET că nu vor resimţi nici ei această schimbare, nu se vor face disponibilizări, ci întregul personal angajat va fi preluat de noul operato”, a declarat, miercuri, primarul general Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, falimentul RADET nu înseamnă întreruperea furnizării agentului termic către populaţie.

”Nouă companie va prelua toate aceste servicii şi va continuă investiţiile în modernizarea sistemului de termoficare din Bucureşti, care, timp de aproape trei decenii, nu a reprezentat o prioritate pentru administraţiile anterioare”, a mai spus Firea.


Primăria Capitalei a transmis că s-au făcut, în actualul mandat, primele investiţii majore în reţeaua de termoficare a oraşului, după o perioada de peste 7 ani marcată de lipsa oricăror investiţii sau lucarari în sistem.

”Este vorba despre o reţea care şi-a depăşit de peste 2 ori durata de viaţă, 80% din această fiind veche de peste 50 de ani”, a mai transmis Primăria Capitalei.

Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, intrarea în faliment a Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), decizia fiind cu posibilitate de recurs, potrivit unor surse citate de Profit.ro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.