Organizaţiile Reporteri fără Frontiere (RSF) şi ActiveWatch au transmis miercuri o scrisoare ministrului de Interne, Carmen Dan, şi lui Ioan Buda, inspector general al Poliţiei Române, cu privire la ameninţările cu moartea primite de jurnalista Emilia Şercan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emilia Şercan a primit ameninţări cu moartea pe 15 aprilie, la ora 21:05, prin intermediul unui mesaj text pe telefonul mobil: „Trimitem acest mesaj cu scopul de a preveni ceea ce va urma, totul depinde de tine. Opreşte toate activităţile pe care le ai în desfăşurare... dacă nu vrei să urmeze calvarul. (...)“.

Organizaţiile au transmis: „După cum ştiţi cu siguranţă, doamna Şercan a publicat pe larg despre doctorate plagiate ale unor oficiali de rang înalt (cum ar fi: un vicepremier, doi miniştri de interne, un ministru al apărării, un ministru al educaţiei, un ministru al sănătăţii, un prim adjunct al Procurorului General al României, un şef al Inspecţiei Judiciare, politicieni, judecători, rectori, generali de servicii secrete şi chestori de poliţie), însă activitatea sa s-a concentrat în ultimele săptămâni asupra unor membri ai Poliţiei Române şi ai Academiei de Poliţie. Pare evident că munca sa este explicaţia acestor ameninţări şi că autorii acestora doresc să o intimideze pentru ca ea să-şi oprească investigaţiile jurnalistice”.

Şercan a anunţat poliţia română cu privire la aceste ameninţări.

„Vă scriem astăzi pentru a vă invita să luaţi toate măsurile adecvate pentru a o proteja pe Emilia Şercan, pentru a vă asigura că jurnalistul este în siguranţă, pentru a vă asigura că investigaţia poliţiştilor legat mesajele ameninţătoare va fi eficientă şi pentru a condamna public aceste mesaje. Dacă siguranţa Emiliei Şercan va fi pusă în pericol, noi, RSF şi ActiveWatch, vom considera că autorităţile române sunt responsabile de faptul că nu au acţionat şi că nu au luat imediat măsurile adecvate pentru a proteja jurnalistul. Rămânem la dispoziţia dumneavoastră pentru a discuta această problemă, în aşa fel încât să răspundeţi cât mai curând posibil acestei solicitări”, au scris organizaţiile în încheierea scrisorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.