Contestaţia depusă de directorul Filarmonicii "George Enescu", Andrei Dimitriu, privind evaluarea activităţii sale pe anul 2018, a fost admisă parţial de comisia Ministerului Culturii şi Identăţii Naţionale, conform documentelor consultate de News.ro. Andrei Dimitriu are dreptul ca în termen de cinci zile să atace această decizie în contencios administrativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul Filarmonicii "George Enescu" a contestat evaluarea activităţii sale afirmând că "argumentele comisiei sunt neîntemeiate".

El a fost notat de comisia de evaluare cu nota 6,48, insuficient pentru continuarea actualului proiect managerial. 

Potrivit argumentelor MCIN, comisia a respectat dispoziţiile de organizare şi desfăşurare a evaluării. În răspunsul comisiei adresat lui Andrei Dimitriu se arată raportul de activitate "este disproporţionat (...), de la pagina 10 la pagina 49 se regăseşte o monitorizare de presă". 

Contactat telefonic, Andrei Dimitriu (74 de ani) a declarat pentru News.ro: "În termen de cinci zile, am dreptul de a ataca în contencios administrativ decizia comisiei de soluţionare a contenstaţie, aceasta fiind prima etapă, după cum am consultat un avocat".

Managerului i-a fost comunicat de către MCIN că "aceste comisii de soluţionare a contestaţiilor nu se pronunţă pe fondul raportului de activitate, ci numai pe formă". 

"Stagiunea 2018 este cea mai bună, şi nu o afirm eu, ci o susţin cei care au semnat petiţia (între ei, Norman Manea, Ana Blandiana, George Banu, Christian Badea, Mariana Nicolesco şi Victor Rebengiu, n.r.), adică oameni care cunosc activitatea unei astfel de instituţii", a mai afirmat Andrei Dimitriu, subliniind că îi bănuieşte pe evaluatori că "nu au trecut niciodată pe la Filarmonică". 

Evaluarea activităţii directorului Filarmonicii "George Enescu", Andrei Dimitriu, a fost făcută de Carmen Croitoru, Demeter Andras şi Vlad Mateescu. Ei i-au acordat nota 6,48. Pentru ca un manager de instituţie publică să poată rămâne în funcţie are nevoie ca la evaluarea anuală să obţină nota minimă 7.00.

Comisia de soluţionare a contestaţiilor a fost formată din Chrisanta Daniela Zlăvog, Andreea-Rucsandra Popescu şi Alexandra Georgiana Ştirbu, potrivit documentelor consultate de News.ro. 

Directorul general al Filarmonicii este susţinut de nume importante ale culturii româneşti, care au semnat o petiţie în acest sens: Norman Manea, Ana Blandiana, Stere Gulea, Christian Badea, Irina Iordăchescu, Dan C. Mihăilescu, Victor Rebengiuc, George Banu, Horia Roman Patapievici, Gabriela Adameşteanu, Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Andrei Şerban, Gabriel Liiceanu, Magda Cârneci, Stelian Tănase.

Pâna la momentul publicării acestei ştiri, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale nu a răspuns solicitării News.ro de a comenta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.