Grupul pentru Dialog Social (GDS) a anunţat că nu va mai organiza ceremonia de acordare a premiului pentru Augustin Lazăr, urmare a deciziei procurorului general de a transmite acest premiu lui Iulius Filip şi tuturor disidenţilor din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Grupul pentru Dialog Social (GDS) a luat cunoştinţă de mesajul public prin care Procurorul General al României, Augustin Lazăr, anunţă că transmite Premiul GDS pe anul 2018 disidentului Iulius Filip şi tuturor luptătorilor anticomunişti care au făcut cu putinţă ca astăzi să trăim într-o ţară democratică”, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

GDS precizează că premiul va fi trimis lui Augustin Lazăr la Ministerul Public spre a fi apoi transmis celor pe care acesta i-a indicat.

„În aceste condiţii, de comun acord, decernarea premiului GDS din data de 17 aprilie 2019 este contramandată. Îl asigurăm pe domnul Augustin Lazăr de solidaritatea noastră în lupta anticorupţie a Ministerului Public pe care îl conduce”, se mai arată în comunicat.

Procurorul general, Augustin Lazăr, consideră că faptul că îi este acordat premiul GDS pe anul 2018 este o recunoaştere a eforturilor şi rezultatelor Ministerului Public în lupta anticorupţie, în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi în consolidarea statului de drept. El a precizat marţi că a decis să transmită premiul "celor care - cu preţul vieţii sau al unor suferinţe inimaginabile - au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber, să trăim într-o societate democratică, să revenim acolo unde ne este locul, în Europa". "Transmit acest premiu domnului Iulius Filip şi tuturor disidenţilor din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România", a anunţat procurorul general.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.