Un artist din Hong Kong, Victor Wong, a construit un robot care foloseşte inteligenţa artificială pentru a picta peisaje lunare în stil tradiţional chinezesc, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wong a avut nevoie de trei ani pentru a construi şi programa robotul numit A.I Gemini şi pentru a-l învăţa tehnicile artistice.

Algoritmii robotului includ o funcţie aleatoare, ceea ce înseamnă că Wong nu ştie ce va picta acesta înainte de a începe.

Proiectul este numit ”Partea îndepărtată a Lunii”. Inteligenţa artificială a robotului include imagini 3D ale Lunii furnizate de NASA şi imagini captate de roverul lunar Chang’e-4 al Chinei. Imaginile de pe partea întunecată a Lunii au fost obţinute în ianuarie.

A.I Gemini are nevoie de 50 de ore pentru a crea peisaje pe hârtie tradiţională chineză, din orez.

Preţul mediu de vânzare la Londra al unei astfel de picturi este de 10.000 de lire (13.000 dolari).

Wong a proiectat robotul pentru a folosi arta chineză shuimo, utilizând în principal cerneală neagră şi apă.

Artistul a declarat că îi face plăcere să expună lucrările, iar acestea să fie apreciate de oameni. Întrebat dacă lucrările create de robot pot fi numite artă, Wong a spus: ”Cred că da, în acest moment”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.