Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, roagă Comisia Juridică să nu mai amâne cererea DNA de începere a urmăririi penale în ceea ce îl priveşte şi să dea cât mai rapid răspunsul Biroului Permanent pentru a programa dezbaterea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tăriceanu a declarat, marţi, la TVR1, că de fiecare dată când s-a discutat despre cererea DNA de începere a urmăririi penale nu s-a dus la acele şedinţe.

“De fiecare dată când în Senat s-a discutat despre cererea DNA de începere a urmăririi penale, această cerere vine la nivelul Biroului Permanent al Senatului pe care eu îl prezidez ca preşedinte, de fiecare dată nu m-am dus la acele şedinţe, dintr-un simplu motiv: ca nu cumva să se spună că prin prezenţa mea am influenţat într-un fel sau în altul parcursul acestui dosar şi îmi menţin în continuare aceeaşi poziţie. Nu am influenţat în niciun fel. Ieri a venit din partea unuia dintre grupurile parlamentare o solicitare ca să se dea un termen pentru punerea în discuţie în plenul Senatului. S-a dus la Comisia Juridică, Comisia Juridică, nu ştiu dacă a amânat sau nu. Cererea de care vorbeam înainte era ca în termen de 7 zile să se decidă”, a spus Tăriceanu.

El roagă comisia juridică să nu mai amâne această cerere.

“Îi rog foarte mult să nu mai amâne în niciun fel această chestiune şi să o pună cât mai rapid să dea răspunsul Biroului Permanent care sigur urmează să programeze dezbaterea. Eu nu am niciun fel de reţinere în a le prezenta colegilor mei punctul meu de vedere care este simplu de tot, acest dosar este un dosar instrumentat politic în buna practică a DNA-ului de până acum. Au venit cu 17.000 de pagini tocmai ca să dea impresia că e o lucrare, cum spun ei, o lucrare solidă. Sunt 17.000 de pagini de maculatură şi de acuzaţii care nu stă niciuna în picioare”, a explicat preşedintele Senatului.

Tăriceanu a mai spus că nu poate recomanda parlamentarilor cum să voteze în această chestiune.

“Nu pot să le recomand cum să voteze. Cred că fiecare are capacitatea să analizeze, au avut posibilitatea să se ducă la comisie să cerceteze cele 17.000 de pagini, să îşi formeze o opinie”, a afirmat Tăriceanu.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.