Şeful consiliului militar aflat la conducerea Sudanului a concediat cei mai importanţi trei procurori, după ce protestatarii au cerut o reformă a justiţiei ca parte a drumului către un guvern civil, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Asociaţia Profesioniştilor din Sudan (SPA), cea care coordonează protestele, a publicat o listă lungă de cereri pentru a opri represiunea şi a gestiona criza economică după ce armata l-a înlăturat de la putere pe fostul preşedinte Omar al-Bashir.
 
Într-un comunicat, şeful consiliului militar, Abdel Fattah al-Burhan, a anunţat concedierea procurorului-şef Omar Ahmed Mohamed Abdelsalam şi a procurorului general adjunct Hesham Otham Ibrahim Saleh precum şi pe şeful procurorilor publici, Amer Ibrahim Majid.
 
Alwaleed Sayed Ahmed Mahmoud a fost numit pentru a-l înlocui pe Abdelsalam, însă nu se ştie nimic despre trecutul său.
 
SPA a cerut luni că acest consiliu militar să fie dizolvat în favoarea unui guvern civil care ar cuprinde şi reprezentanţi ai armatei. De asemenea, a fost cerută înlăturarea lui Abdelsalam precum şi a adjuncţilor săi.
 
Marţi, sute de profesori de la Universitatea din Khartoum au protestat având pancarte pe care scria „guvern civil de tranziţie” şi „democraţie”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.