Comisia Juridică din Senat a amânat din nou, marţi, discuţia privind raportul pe care senatorii din comisie trebuie să-l dea în ceea ce priveşte solicitarea DNA de avizare urmăririi penale pentru preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat preşedintele Comisiei Juridice, Robert Cazanciuc, care a precizat că membrii comisiei iau în calcul invitarea unui reprezentant al DNA pentru ca acesta să răspundă unor întrebări cu privire la cererea încuviinţare a urmăririi penale şi la dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele Comisiei juridice, social-democratul Robert Cazanciuc, a afirmat că o eventuală invitare a procurorilor la dezbaterile comisiei „nu trebuie privită ca o acţiune politică, ci pur şi simplu ca o acţiune de susţinere a unei cereri”, iar săptămâna viitoare va fi din nou pe ordinea de zi a comisiei această cerere. 
 
În replică, reprezentanţii PNL acuză tergiversarea luării unei decizii şi adoptării unui raport de către comisie în acest caz.
 
„Votul va fi politic. Parchetul ne spune în sesizare că nu-şi doresc altceva decât să poată să-l audieze pe cetăţeanul Tăriceanu în legătură cu nişte aspecte. Ne interesează buna administrare a justiţiei sau ne interesează să protejăm nişte oameni pe criteriu politic?” a spus liberalul Daniel Fenechiu.
 
DNA a transmis Senatului, în 7 noiembrie 2018, cererea de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, acesta apreciind că este un demers politic şi exprimându-şi convingerea că în dosar e vorba de ”multă maculatură”. 
 
Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore
 
Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu are peste 70 de volume şi cuprinde peste 17.000 de pagini. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.