Poliţia a reţinut alte 17 persoane în legătură cu o explozie la o centrală chimică care a dus la moartea a 78 de persoane în estul Chinei luna trecută, au anunţat autorităţile luni, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Explozia de pe 21 martie de la centrala chimică deţinută de firma Tianjiayi a determinat autorităţile să demareze o anchetă pentru a analiza practicile de siguranţă de la centralele din ţară.
 
Autorităţile au închis parcul industrial unde a avut loc explozia iar zeci de alte astfel de facilităţi ar putea fi închise de asemenea pentru a linişti populaţia, conform presei de stat.
 
Astfel, în total, 26 de persoane au fost arestate în legătură cu dezastrul de pe 21 martie.
 
Cei 17 suspecţi sunt acuzaţi că au efectuat „evaluări false” ale operaţiunilor companiei, a informat guvernul din oraşul Yancheng, unde a avut loc explozia. Printre aceştia se află şi angajaţi ai companiei şi alţii care lucrează pentru „organizaţii intermediare”, au precizat autorităţile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.