Doi bărbaţi din Iaşi, suspectaţi că au introdus în ţară droguri din Spania, printr-o firmă de coletărie, au fost arestaţi preventiv. Substanţele interzise erau vândute în municipiul Iaşi, cu 70 de lei gramul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii DIICOT Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, au realizat un număr de trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Iaşi, într-o cauză în care se efectuează cercetări faţă de mai multe persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc”, au transmis, luni, procurorii DIICOT.

Potrivit acestora, în cursul anilor 2018-2019, în mod repetat, suspecţii au procurat din localitatea Valencia, Spania, şi introdus în ţară, fără drept, mai multe colete conţinând disimulate cantităţi importante de cannabis. Drogurile erau comercializate pe piaţa ilicită din municipiul Iaşi, atât personal, cât şi prin intermediul altor persoane la preţul de 70 lei/gram.

”În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a reţinut faptul că o persoană de cetăţenie română aflată pe teritoriul Spaniei a procurat cantitatea de aproximativ 3 kg cannabis pe care a disimulat-o într-un colet printre alte bunuri şi expediat-o în ţară, în mod fraudulos, prin intermediul unui transportator internaţional de persoane şi colete”, au mai transmis procurorii.

Unul dintre suspecţi a fost prins în flagrant, după ce a ridicat coletul.

La percheziţii, s-a găsit cantitatea de 1.200 grame cannabis, la locuinţa unui suspect, în timp ce în casa celuilalt s-au găsit 418,61 grame cannabis.

”De asemenea, în urma percheziţiilor domiciliare au mai fost ridicate suma de 4100 lei, cântare electronice şi mai multe medii de stocare a datelor informatice. Valoarea de piaţă a cantităţii de 4,578 grame cannabis ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 228.900 lei”, au mai transmis procurorii.

Cei doi au fost arestaţi pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.