Radu Miclaus şi Bogdan Nicolescu au fost găsiţi vinovaţi în Statele Unite de un juriu federal la 21 de capete de acuzaţii care gravitează în jurul furtului datelor de pe cardurile de credit şi a informaţiilor personale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi români sunt acuzaţi că au infectat cu malware peste 400.000 de computere, majoritatea din Statele Unite. Malware-ul care a fost creat în 2007 a stat la baza unei scheme complexe pentru acea vreme.

Acesta infecta calculatoarele în urma deschiderii unor ataşamente la mail-uri şi prin injectarea unor false site-uri oficiale, care păcăleau utilizatorii că reprezintă diferite autorităţi (Fiscul American, Western Union etc.).

În urma infectării, erau furate date financiare şi informaţii personale folosite tot pentru furt, se minau în fundal monede virtuale şi era accesată agenda de contacte în vederea infectării şi a altor computere.

Malware-ul oprea soluţiile antivirus instalate şi chiar bloca accesul la site-urile oficiale ale poliţiei şi a altor instituţii federale de protecţie.

Cei doi români, care conform Departamentului de Justiţie au furat astfel milioane de dolari, îşi vor auzi sentinţa finală pe 14 august.

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi la 21 de capete de acuzare, printre care fraudă, furt de identitate, spălare de bani şi trafic de mărci contrafăcute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.