Preşedintele ecuadorian Lenin Moreno îl acuză pe fondatorul WikiLeaks Julian Assange că a încercat să transforme Ambasada Ecuadorului la Londra în centru de spionaj, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu publicat în ediţia de luni a cotidianului The Guardian, liderul ecuadorian justifică revocarea azilului acordat în urmă cu şapte ani lui Julian Assange prin încălcări repetate ale condiţiilor sejurului în ambasadă.

Avertizorul de integritate a fost arestat săptămâna trecută de către poliţia britanică, ceea ce ar putea deschide calea extrădării sale către Statele Unite, unde este inculpat de publicarea a sute de mii de documente confidenţiale aparţinând Guvernului american de către WikiLeaks în 2010.

Lenin Moreno neagă că a luat hotărârea de a-i revoca azilul din cauza publicării de către WikiLeaks a unor informaţii private despre viaţa sa personală.

”Orice act de destabilizare este condamnabil, pentru că noi suntem o naţiune suverană care respectă politica altor ţări”, a declarat preşedintele ecuadorian pentru The Guardian.

”Noi nu putem să permitem ca ambasada noastră, ambasada noastră care i-a deschis uşa (lui Assange), să devină un centru de spionaj”, a denunţat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.