Federaţia australiană de rugby i-a reziliat contractul de profesionist lui Israel Folau, iar selecţionerul Michael Cheika nu îl va convoca pentru Cupa Mondială din Japonia din acest an, din cauza afirmaţiilor cu carecater homofob făcute de sportivul de 30 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta", a scris, săptămâna trecută, cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, creştin fundamentalist, pe Instagram.

După ce Rugby Australia şi clubul său, New South Wales Waratahs, l-au ameninţat că îi vor rezilia contractul, sportivul a precizat că nu regretă afirmaţiile şi că, dacă aşa vrea Dumnezeu, va pune capăt carierei de rugbist profesionist.

Potrivit lequipe.fr, întrebat de Sydeny Morning Herald dacă regretă afirmaţiile, Folau a răspuns: "Absolut deloc. Vreau să respect ceea ce spune Biblia şi să împărtăşesc asta cu dragoste. Pot să văd reversul medaliei, cu reacţiile total opuse la cea ce am exprimat. Cred într-un Dumnezeu care controlează toate lucrurile. Oricare va fi dorinţa Sa, dacă să continui să joc sau nu, voi fi mai mult decât fericit să fac ceea ce vrea El. Dacă nu vrea să continui să joc, asta este."

Luni, după aceste declaraţii, Rugby Australia a anunţat rezilierea contractului sportivului, care are 48 de ore la dispoziţie să accepte decizia. În caz contrar, el va fi judecat disciplinar de o comisie a forului.

"Folau a comis o gravă încălcare a Codului de conduită a jucătorilor profesionişti care justifică încheierea contractului său", a precizat forul, într-un comunicat, conform BBC

Reacţia selecţionerului Cheika a fost şi ea de condamnare a afirmaţiilor jucătorului.

"Ieşirea lui publică într-o asemenea manieră lipsită de respect nu reprezintă ceea ce este echipa noastră. Când jucăm în tricoul galben, reprezentăm pe toată lumea din Australia, pe toţi cei care ne susţin. Nu-i alegem doar pe unii", a declarat antrenorul, potrivit The Guardian.

Folau avea un contract valabil până în 2022 cu Rugby Australia şi cu clubul său şi în valoare de multe milioane de dolari anual. Sportivul a evoluat de 73 de ori îne chipa naţională şi ar fi urmat să participe la Cupa Mondială din Japonia, din septembrie.

Israel Folau a fost o piesă importantă în reprezentativa australiană, care a cucerit în 2015 argintul la Cupa Mondială din Anglia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.