O femeie vietnameză acuzată de asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un va fi eliberată dintr-o închisoare din Malaezia pe 3 mai, a informat avocatul ei, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doan Thi Huong, în vârstă de 30 de ani, a fost acuzată alături de o femeie din Indonezia că l-a otrăvit pe Kim Jong Nam aruncându-i în faţă o substanţă chimică toxică la aeroportul din Kuala Lumpur în februarie 2017.

Procurorii din Malaezia au renunţat la acuzaţiile împotriva ei mai devreme luna aceasta după ce ea a pledat vinovată privind un alt cap de acuzare, acela de a răni o altă persoană.

Ea a fost condamnată la trei ani de închisoare, însă sentinţa ei a fost redusă, legile din Malaezia permiţând acest lucru. Huong, care urma să fie eliberată iniţial pe 4 mai, va părăsi închisoarea cu o zi mai devreme pentru că data originală era în weekend, a informat Salim Bashir, avocatul ei.

„Am fost informaţi de autorităţi că ea va fi eliberată pe 3 mai şi cel mai probabil va zbura la Hanoi în aceeaşi zi”, a afirmat el.

Cealaltă femeie acuzată, Siti Aisyah, a fost eliberată în martie, după ce procurorii au renunţat şi la acuzele împotriva ei.

Oficialii sud-coreeni şi americani au informat că regimul nord-coreean a ordonat asasinarea lui Kim Jong Nam, cel care era un critic vocal al liderului Kim Jong-un. Phenianul neagă acuzaţiile.

Avocaţii celor două femei au susţinut că cele două femei au fost doar nişte pioni într-un asasinat orchestrat de serviciile secrete nord-coreene. Femeile au declarat că au crezut că fac parte dintr-o farsă organizată de o televiziune şi că nu ştiau că l-au otrăvit pe Kim Jong Nam.

Alţi patru bărbaţi nord-coreeni au fost puşi sub acuzare, însă ei au plecat din Malaezia la câteva ore după crimă şi sunt în continuare căutaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.