Protestele Vestelor galbene continuă sâmbătă în Franţa, marcând cel de-al 22-lea weekend consecutiv de demonstraţii. Mii de persoane s-au adunat la Toulouse, „capitala” acestei ediţii, primele proteste după ce a fost adoptată o lege controversată privind manifestaţiile publice, scrie France24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Paris, câteva sute de persoane începuseră să mărşăluiască până la ora locală 13:00 (14:00 ora României). Sunt organizate proteste şi la Marsilia, Grenoble, Lille şi alte oraşe.

Pe reţelele sociale, protestatarii vestelor galbene din Toulouse au fost mobilizaţi pentru a continua lupta împotriva preşedintelui Emmanuel Macron şi a „lumii sale” şi să arate că „totul abia începe după rezultatele marii dezbateri”.

Premierul Edouard Philippe a prezentat luni primele concluzii ale unei consulări publice vaste care a durat trei luni. Macron a lansat iniţiativa în ianuarie ca răspuns la protestele vestelor galbene afirmând că doreşte să transforme violenţele în „soluţii”.

Noua lege privind manifestaţiile, care a fost cenzurată parţial de Curtea Constituţională a Franţei înainte să fie implementată şi care a fost contestată de zeci de organizaţii, interzice acoperirea feţelor în timpul demonstraţiilor.

Săptămâna trecută, Actul 21 al protestelor a atras 22.3000 de oameni pe străzi, a informat Ministerul de Interne, cel mai mic număr de la începutul protestelor în noiembrie.

Demonstraţii ample sunt programate însă pentru 20 aprilie, până atunci Macron fiind aşteptat să îşi prezinte răspunsul la dezbaterea naţională.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.