Statele din Balcanii de Vest care aspiră să adere la Uniunea Europeană este necesar să primească o cale clară de aderare, a pledat vineri, la o reuniune la Varşovia a miniştrilor de Externe ai celor şase state din această regiune şi ai unor state membre UE, şeful diplomaţiei germane Heiko Maas, care a îndemnat aceste state să-şi rezolve conflictele de după războaiele din anii '90, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miniştrii de Externe s-au reunit la Varşovia pentru a pregăti un summit în acest sens, prevăzut în Polonia în iulie.

Germania urmează, de asemenea, să găzduiască la 29 aprilie o reuniune a unor reprezentanţi de rang înalt ai celor şase state vest-balcanice şi europeni.

Maas a insistat asupra exemplului Macedoniei de Nord, care şi-a schimbat recent numele pentru a-şi soluţiona un vechi conflict cu Grecia pe această temă.

Conflicte interne în Balcani şi disensiuni între cei care susţin o consolidare a relaţiilor cu UE şi cei care vor o apropiere de Rusia au blocat procesul extinderii UE în regiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.