Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că, dacă domnii aceştia care sunt astăzi la putere mai au o urmă de respect pentru cei care s-au luptat împotriva comunismului, să abroge articolele din OUG 114 prin care au îngheţat indemnizaţiile exact pentru persoanele persecutate în perioada comunistă, pentru deţinuţii politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Dacă tot este să vorbim despre cei care au suferit în perioada regimului comunist, dacă domnii aceştia care sunt astăzi la putere mai au o urmă de respect pentru cei care s-au luptat împotriva comunismului, pentru cei care au suferit de pe urma comunismului, le spun să abroge articolele din OUG 114, prin care au îngheţat în indemnizaţii exact pentru persoanele persecutate în perioada comunistă, pentru deţinuţii politic, pentru militarii care au fost daţi afară din armată şi care au suferit în perioada comunistă, pentru cei care au suferit în urma manifestaţiilor de la Revolta de la Braşov din 1987 şi pentru urmaşii şi răniţii din Revoluţie, pentru că taman lor le-au îngheţat indemnizaţiile, nelăsându-le să crească în conformitate cu rata inflaţiei. S-au găsit pe spinarea cui să facă economie”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.
 
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, vineri, că puterea va dubla indemnizaţiile foştilor deţinuţilor politic.
 
„Azi au fost din partea PSD doi foşti deţinuţi politici, oameni torturaţi. Şi dacă Lazăr are un salariu de sute de milioane de lei pe lună atunci oamenii ăştia să rămână cu indemnizaţiile? Poate nu le vom face indemnizaţii la fel de mari, dar deţinuţii politici trebuie să primească măcar un dublu la indemnizaţie. Iohannis a zis că se mai gândeşte dacă-l revocă sau nu. Păi cum să nu se gândească? Unde e dosarul cu casele?”, a afirmat Liviu Dragnea, vineri, la mitingul electoral al PSD de la Craiova.
 
El a afirmat că a asistat ani de zile la tot felul de minciuni. 
 
„În 2016, noi am promis nişte lucruri, le-am prezentat, ne-aţi acordat încredere. Le-am realizat. Apoi au ieşit Iohannis şi ceilalţi şi au spus că s-au mărit cu 2 lei. Au venit cei de la PNL şi au spus că vor anula legea salarizării şi vor îngheţa pensiile. De ce? Pentru că nu au fost în stare să facă nimic bun, au avut programe dedicate sistemului, pentru o mână de şmecheri”, a susţinut liderul PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.