Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer Daniel Breaz, a declarat vineri, la o conferinţă de presă, că situaţia actualului manager de la Filmarmonica „George Enescu” va fi decisă după soluţionarea contestaţiei depuse de Andrei Dimitriu în urma evaluării primite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Toate măsurile vor filuate conform legii. În fiecare an, are loc o evaluare făcută de o comisie formată din specialişti şi un reprezentant al ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale a tuturor directorilor instituţiilor din subordinea ministrului. După evaluarea fiecăruia, se propune un punctaj de comisie. În momentul de faţă suntem într-o procedură datorită faptului că domnul director în cauză a depus o contestaţie la MCIN, care va fi analizată, conform legii, de comisia de contestaţii”, a spus Breaz.

Ministrul a continuat: „Am văzut scrisoarea (de susţinere, n.r.), am citit, am văzut şi personalităţile care sunt semnatarii ei, dar, deocamdată, suntem într-o procedură, pentru că avem acea contestaţie, iar un răspuns final îl vom putea comunica după soluţionarea ei”, a conchis Breaz.

Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu", a primit din partea comisiei întrunite la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale un punctaj - 6,48 - insuficient continuării actualului proiect managerial.

Aprecierea a vizat activitatea pe anul 2018. Managerul în vârstă de 74 de ani este susţinut de peste 300 de personalităţi ale lumii culturale româneşti, care au semnat o petiţie în acest sens. Printre acestea se află Norman Manea, Ana Blandiana, Stere Gulea, Christian Badea, Irina Iordăchescu, Dan C. Mihăilescu, Victor Rebengiuc, George Banu, Horia Roman Patapievici, Gabriela Adameşteanu, Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Andrei Şerban, Gabriel Liiceanu şi Magda Cârneci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.