Compania Antibiotice a obţinut două premii la Gala „Romanian CSR Awards 2019”: locul I şi trofeul la categoria „Campanii interne de CSR” pentru proiectul „Donează Sânge! Pune suflet pentru viaţă!" şi o menţiune la categoria “Susţinerea angajaţilor” pentru proiectul „Fiecare dintre noi poate salva o viaţă – Curs de prim ajutor” pentru angajaţii Antibiotice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul organizat de CSR Media a avut loc miercuri, 10 aprilie 2019, la Bucureşti şi oferă recunoaştere celor mai bune proiecte de responsabilitate socială corporativă (CSR) derulate de companiile din România în anul 2018. În această competiţie au fost înscrise 176 de proiecte din partea a 100 de firme care derulează campanii de responsabilitate socială.

Programul „Donează Sânge! Pune suflet pentru viaţă!” premiat cu locul I a devenit o tradiţie în compania Antibiotice, desfăşurându-se în mod constant din anul 2010, ultima sa ediţie, cea de-a 16-a, derulându-se la o zi distanţă de la acordarea premiului, pe 11 aprilie 2019. Proiectul ce se bucură de implicarea activă şi voluntară a angajaţilor, a fost iniţiat în vederea completării deficitului de sânge pe care îl înregistrează permanent spitalele din zona Moldovei. Prin puterea exemplului oferit de angajaţii companiei este promovat în comunitate spiritul civic privind necesitatea donării benevole de sânge. În cei 8 ani de campanie s-au înregistrat 800 de donări de sânge şi peste 2400 de vieţi salvate.

Cel de-al doilea proiect premiat „Fiecare dintre noi poate salva o viaţă!” a fost iniţiat în 2018, fiind desfăşurat în contextul Zilei Mondiale de Prevenire a Stopului Cardiac. Proiectul a avut drept scop promovarea măsurilor de prim ajutor în rândul a 100 de salariaţi ai companiei Antibiotice, dar şi responsabilizarea acestora în situaţii de urgenţă pentru a veni în sprijinul semenilor. Cursul a fost susţinut în parteneriat cu serviciul SMURD Iaşi şi va continua în 2019 astfel încât numărul salariaţilor ce deţin noţiuni de prim ajutor utile atât în mediul profesional cât şi în afara acestuia să crească.

„Acordarea celor două premii ne onorează, ne mobilizează şi responsabilizează. Proiectele de responsabilitate socială pe care le derulăm în cele patru mari domenii - sănătate, educaţie, social şi protejarea mediului – îşi propun să aducă un plus de valoare şi să contribuie constant la dezvoltarea comunităţii. Fiind responsabili şi prietenoşi în comunităţile din care facem parte, ne asigurăm că împreună construim un viitor mai bun pentru noi şi cei din jurul nostru, contribuind la îmbunătăţirea stării de sănătate şi protejarea mediului înconjurător”, a declarat Ioana Tode, preşedinte al Fundaţiei „Antibiotice Ştiinţă şi Suflet”.

Cele două premii se alătură celui primit în anul 2018 tot la Gala „Romanian CSR Awards, respectiv - premiul al treilea pentru Bursele “Ştiinţă şi Suflet”. Proiectele şi campaniile de CSR ale companiilor din România premiate participante la gală sunt cele care duc la îmbunătăţirea şi schimbarea în bine, pe termen lung, a calităţii vieţii angajaţilor, clienţilor şi comunităţilor din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.