Lungmetrajul „O vară rock’n’roll/ Leto” al regizorului rus Kirill Serebrennikov, documentarul „McQueen” despre regretatul creator de modă britanic şi filmul SF „Hellboy” se numără printre peliculele care intră de vineri în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bazat pe memoriile Nataliei Naumenko, „Leto” vorbeşte despre unii dintre muzicienii emblematici ai Rusiei anilor 1980 - Mikhail (Mike) Vasilyevich Naumenko şi protejatul său, Viktor Tsoi, fondator al grupului Kino. Tsoi a murit la vârsta de 28 de ani, în 1990, într-un accident de maşină, la fel ca unul dintre idolii lui, Marc Bolan (T.Rex). Mike Naumenko a murit la vârsta de 36 de ani, în 1991, în urma unui accident casnic.

Filmat alb-negru, cu elemente de grafică şi BD, cu o coloană sonoră ce cuprinde piese ale celor doi artişti ruşi, dar şi unele ca „Psycho Killer” (Talking Heads), „The Passenger” (Iggy Pop) şi „Children of the Revolution” (T.Rex), lungmetrajul lui Serebrennikov a avut premiera la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Cannes.

Documentarul „McQueen” oferă o privire personală asupra vieţii şi carierei regretatului designer Alexander McQueen (1969 - 2010). Regizorii Ian Bonhote şi Peter Ettedgui îmbină interviuri exclusive, realizate cu apropiaţii şi cu familia lui McQueen, cu imagini de arhivă.

Lungmegtrajul SF „Hellboy”, cu David Harbour şi Milla Jovovich în distribuţie, regizat de Neil Marshall, după un scenariu scris de Andrew Cosby şi Mike Mignola, îl are în centru pe eroul-demon. Acţiunea se petrece în Anglia, unde el trebuie să învingă trei monştri giganţi şi o întâlneşte pe Nimue, o vrăjitoare nemuritoare şi puternică, hotărâtă să dezlănţuie iadul pe Pământ.

Filmul de animaţie „Haios şi Blănos/ Missing Link”, regizat de Chris Butler, are în centru un personaj amuzant. Pentru a le demonstra tuturor ce abilităţi are, domnul Link planifică o expediţie enigmatică pentru a descoperi veriga lipsă din evoluţia omului.

Filmul de acţiune „De cealaltă parte a justiţiei/ Dragged Across Concrete”, cu Mel Gibson şi Vince Vaughn în distribuţie, spune povestea a doi poliţişti care, după ce au fost demişi, aleg să intre în lumea interlopă.

Comedia „Şefa a intrat la apă/ Little”, cu Issa Rae în distribuţie, o are în prim-plan pe Jordan, care este transformată în varianta ei mai tânără, într-un moment al vieţii în care problemele vieţii de adult sunt dificil de suportat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.