Industria, sector care reprezintă aproape un sfert din economia românească, a înregistrat în februarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, o creştere a producţiei cu 1,9%, serie brută, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ianuarie, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut, ca serie brută, cu 0,7%. 

În februarie, faţă de aceeaşi lună din 2018, producţia industrială a crescut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,9%, respectiv cu 1,8%.

Producţia a crescut ca efect al avansului industriei prelucrătoare (+3,1%).

”Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,1%, iar industria extractivă a scăzut cu 1,5%”, se arată în comunicat.

În primele două luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, producţia industrială a fost mai mare cu 1% ca serie brută, respectiv cu 1,1%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În anul 2018, comparativ cu anul 2017, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 3,5%.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.