Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat joi, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că PNL este alături de preşedinte şi va susţine cu toată forţa reuşita referendumului pe justiţie iniţiat de acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Asaltul infractorilor asupra independenţei justiţiei trebuie să înceteze, trebuie corectate toate stricăciunile provocate de guvernarea PSD-ALDE asupra funcţionării normale a unei justiţii într-o societate democratică. Partidul Naţional Liberal este alături de preşedintele României şi va susţine cu toată forţa reuşita acestui referendum. Alături de preşedintele României, îi chemăm pe toţi românii să decidă clar că în România infractorii care săvârşesc fapte de corupţie vor fi condamnaţi şi nu vor fi iertaţi sub nicio formă, orice majoritate parlamentară sau guvernamentală ar încerca să facă acest lucru", a declarat Orban.

"De asemenea, îi chemăm pe români să fie alături de preşedintele României şi de PArtidul Naţional Liberal pentru a spune limpede că nu mai este permisă emiterea de ordonanţe de urgenţă cum au fost Ordonanţa 13, Ordonanţa 7, Ordonanţa 90, Ordonanţa 92, toate nişte acte normative ticăloase, care nu au urmărit nimic altceva decât să-i scape de puşcărie pe cei care au săvârşit infracţiuni de corupţie şi care, odată ajunşi la putere, în loc să servească interesul public au folosit puterea publică pentru a încerca să scape de consecinţele faptelor de corupţie pe care le-au săvârşit. Garantăm românilor că voinţa exprimată la acest referendum reprezintă pentru noi o obligaţie de transpunere a acestei voinţe în modificarea Constituţiei şi modificarea legislaţiei astfel încât să garantăm că voinţa românilor va fi respectată şi ea va fi transpusă în Constituţie şi în legislaţia românească", a continuat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a iniţiat consultări cu partidele parlamentare pe tema situaţiei din justiţie, joi fiind invitate delegaţiile PNL, USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor. PSD şi ALDE sunt aşteptate vineri, la Cotroceni, dar ALDE a anunţat că nu participă la discuţii. Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că el nu va merge.

Delegaţia PNL a fost formată din Ludovic Orban, Raluca Turcan, Florin Cîţu, Ioan Cupşa şi Dan Vâlceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.