Viata cotidiana de astazi este plina de lucruri frumoase, dar si de surprize neplacute. Din pacate, tot mai multe infractiuni sunt raportate de catre Politia Romana, iar cetatenii sunt rugati sa tina cont de aceste lucruri si sa-si ia toate masurile de preventie necesare. Exista inca oameni care considera ca lor nu li se poate intampla nimic rau si ca nu este necesar sa isi ia masuri pentru ca Politia vegheaza asupra lor. Nu este 100% adevarat, deoarece politistii sunt in numar mic si nu reusesc sa patruleze toate cartierele pentru a se asigura ca nu vor exista jafuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din acest motiv, cetateanul trebuie sa se gandeasca la binele familiei sale si sa aiba grija de toate aspectele ce tin de siguranta membrilor, a locuintei si a bunurilor personale. Specialistii in domeniu recomanda tuturor sa tina cont de sfaturile lor si sa nu ignore absolut niciun detaliu pentru ca nerespectarea intocmai ar putea duce la incidente nedorite, chiar pierderi de vieti omenesti.

Iata ce sfaturi nu trebuie sa ignori pentru a fi in deplina siguranta!

  1. Nu pleca de acasa in concediu sau in vreo deplasare fara sa vorbesti cu un vecin sa vina sa ridice corespondenta (indiciu clar pentru hoti ca esti acasa), sa hraneasca animalele de companie sau sa iti ude florile. Vecinul va fi mereu vigilent si se va uita daca e totul in regula, iar hotii vor fi convinsi ca locuinta este supravegheata si sansele de a patrunde in interior prin efractie sunt extrem de mici;
  2. Nu ignora montarea unor camere de supraveghere de interior si exterior pentru ca in ziua de astazi siguranta deplina ti-o poate asigura tehnologia. Hotii sunt intimidati de prezenta camerelor si vor evita sa iti sparga locuinta. Daca esti interesat de achizitia acestor produse, intra pe Comod.ro si descopera modelele care sunt potrivite pentru bugetul tau;
  1. Nu anunta pe site-urile de socializare ca nu esti acasa, ci petreci pe o insula pustie din Oceanul Pacific sau ca esti la parinti, la tara. Practic acest anunt devine o invitatie clara pentru toti hotii ca pot veni in vizita si te pot jefui fara grija ca vor fi surprinsi. Daca vrei sa pui poze sa te lauzi pe unde ai calatorit, o poti face foarte bine si la intoarcere, nu crezi?
  2. Nu uita de cainele de paza, o masura traditionala de a te simti in siguranta cand esti acasa si nu numai. Nimeni nu va patrunde in curtea casei sau in locuinta fara ca acest inimos prieten sa nu il miroasa si sa te atentioneze prin latrat. In plus, copiii tai vor avea un partener de joaca pe cinste, nu doar un paznic priceput;
  3. Nu ezita sa montezi la usi si la geamuri sisteme de alarma care vor intra in functiune imediat ce hotul va incerca sa patrunda in locuinta. Costurile acestor produse nu mai sunt deloc mari si iti poti permite sa faci aceasta investitie pentru securitatea familiei si a casei tale.

O viata linstita si relaxata inseamna siguranta deplina, asadar, tine cont de toate sfaturile de mai sus si incearca sa lupti impotriva infractionalitatii cu responsabilitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.