Procurorul Gabriela Scutea, candidat pentru funcţia de procuror general, a recunoscut în cadrul interviului susţinut, miercuri, la Ministerul Justiţiei, că a participat la protestul tăcut al magistraţilor de la Bruxelles şi că a purtat acelaşi pardesiu şi acelaşi fular cu care s-a prezentat la interviu. Scutea a spus că obligaţia de rezervă a magistraţilor nu înseamnă că în situaţii deosebite nu îşi pot spune punctul de vedere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriala Scutea a fost întrebată, miercuri, în cadrul interviului pentru procuror general, de către Mariana Moţ dacă a participat la protestul magistraţilor de la Bruxelles.

“Mi s-a părut mie sau v-am văzut pe scări la Bruxelles? Mi s-a părut, v-am confundat?”, a întrebat Mariana Moţ.

Gabriela Scutea a răspuns: “Sunt eu. Sunt cu acelaşi pardesiu şi cu acelaşi fular pe care le am şi astăzi!”

Ea a continuat, precizând că protestul este o formă de exprimare, iar obligaţia de rezervă a magistraţilor nu înseamnă că în situaţii deosebite nu îşi pot spune punctul de vedere.



”Protestul a fost unul tăcut, este o formă de exprimare, chiar dacă a fost dus în afara ţării. Din alt punct de vedere, atât Inspecţia nostră Judiciară, cât şi nişte instrumente ale Consiliului Europei, dacă nu greşesc, arată că obligaţia de rezervă a magistraţilor nu înseamnă că în situaţii deosebite să nu îşi expună punctul de vedere”, a explicat Gabriela Scutea.

Magistraţi de la mai multe parchete şi instanţe au protestat în faţa Palatului de Justiţie din Bruxelles, faţă de repetatele modificări ale legilor justiţiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.