Poliţia germană a percheziţionat miercuri birourile mai multor organizaţii islamice suspectate că finanţează gruparea militantă palestiniană Hamas, care se află pe lista Uniunii Europene de organizaţii teroriste, a informat Ministerul de Interne, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul a informat că principalele ţinte ale percheziţiilor au fost WorldWide Resistence-Help şi Ansaar International, grupări despre care se crede că au strâns fonduri ascunse sub titulatura de ajutoare umanitare pentru Hamas, organizaţie care se află la putere în Fâşia Gaza.

Organizaţiile susţin pe site-urile lor că strâng donaţii pentru oamenii din Fâşia Gaza, Somalia, Siria şi alte ţări.

„Oricine susţine Hamas sub scuza că oferă ajutoare umanitare nu respectă valorile fundamentale ale constituţiei noastre şi discreditează eforturile multor organizaţii umanitare”, a declarat ministrul de Interne Horst Seehofer într-un comunicat.

Ministerul a informat că cele două organizaţii susţin Hamas şi prin campanii de propagandă.

Peste două milioane de palestinieni locuiesc în Fâşia Gaza. Israelul şi-a retras trupele din Gaza în 2005 însă controlează cu stricteţe graniţele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.