Secretarul american al Trezoreriei Steven Mnuchin, căruia aleşi democraţi îi cer de mult timp să le trimită declaraţiile de impzit ale preşedintelui Donald Trump, a anunţat marţi că această cerere este examinată şi că nu a discutat despre acest lucru cu Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Departamentul nostru juridic este pe cale să examineze cererea”, a declarat Steven Mnuchin, într-o audiere în Subcomisia Finaţelor din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

Întrebat dacă nu cumva conducătorului Fiscului (IRS) american îi revine sarcina să răspundă acestei solicitări şi nu Trezoreriei, Mnuchin a răspuns că ”există o tradiţie să se delege anumite responsabilităţi, însă este responsabilitatea mea să-l supervizez pe comisarul” însărcinat cu IRS.

După ce şeful interimar de cabinet al lui Donald Trump Mick Mulvaney a declarat că locatarul Casei Albe nu le va prezenta ”vreodată” declaraţiile sale de impozit democraţilor, Steven Mnuchin a dat asigurări că nu a avut vreun contact personal cu Casa Albă în privinţa acestei probleme.

”Eu nu am vorbit cu şeful de cabinet şi nici cu preşedintele despre această decizie”, a dat el asigurări.

Steven Mnuchin a precizat că departamentul juridic al Trezorei a ”purtat totuşi o conversaţie cu avocatul Casei Albe înainte să primească cererea” aleşilor.

Această conversaţie ”era pur informativă (...) despre faptul că am citit în presă că vom primi această cerere”, a mai spus secretarul Trezoreriei, adăugând că ”nu a fost informat” despre conţinutul acestei conversaţii.

Donald Trump este primul preşedinte american după Richard Nixon care refuză să-şi divulge situaţia fiscală.

Democraţii, încurajaţi de majoritatea pe care o deţin în Camera Reprezentanţilor, au reclamat săptămâna trecută Fiscului american să le prezinte ultimele şase declaraţii de impozit ale locatarului Casei Albe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.