Donald Trump l-a ales pe James Murray să-l înlocuiască pe Randolph Alles, directorul Secret Service (USSS), prestigioasa poliţie de elită însărcinată cu protecţia preşedintelui american, care urmează să părăsească în curând postul, a anunţat Casa Albă, fără să prezinte motivele acestei plecări neaşteptate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Directorul Secret Service, Randolph Alles (...) va pleca în curând, iar preşedintele Trump l-a ales pe James Murray, care şi-a făcut cariera în cadrul USSS, să-l înlocuiască începând din mai”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Executivului american, Sarah Sander.

Acest anunţ a fost făcut la o zi după cel al plecării secretarului Securităţii Interne Kirstjen Nielsen. Secret Service, care are peste 6.500 de angajaţi se află în subirdinea acestui departament.

Ea are loc la zece zile de arestarea unei chineze care a intrat, având asupra sa mai multe telefoane şi un ”program malware” în clubul Mar-a-Lago, în Florida, unde preşedintele Donald Trump îşi petrecea weekendul.

Întrebat miercuri despre acest incident, Trump nu a criticat deloc Secret Service. "Au făcut o treabă fantastică din prima zi. Sunt foarte mulţumit de ei”, declara el.

Într-un mesaj transmis echipelor sale, Alles a dat asigurări că a fost informat în urmă cu două săptămâni, înaintea arestării în Florida, cu privire la schimbări viitoare în cadrul Departamentului Securităţii Interne. El a rămas însă evaziv cu privire la motivul plecării sale.

Alles ”a făcut o treabă bună în cursul anilor scurşi, iar preşedintele îi mulţumeşte pentru cei peste 40 de ani în serviciul ţării noastre”, a adăugat Sarah Sanders într-un scurt comunicat.

La rândul său, Chuck Schumer, şeful majorităţii democrate în Senat, a apreciat că directorul în exerciţiu al Secret Service este necesar să fie audiat în Congres ”imediat ce este posibil” pe tema incidentului de la Mar-a-Lago.

În afară de securitatea preşedintelui, Secret Service este însărcinat de asemenea cu securitatea pe viaţă a foţtilor preşedinţi şi vicepreşedinţi, a familiilor lor, a unor candidaţi la preşedinţie şi şefi de stat şi guverne străini aflaţi în vizite oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.