Cineastul columbian Ciro Guerra, cunoscut pentru filme ca „El abrazo de la serpiente” (2015) şi „Păsări călătoare/ Pájaros de verano” (2018), a fost desemnat preşedintele celei de-a 58-a ediţii a competiţiei Semaine de la Critique, secţiune a Festivalului de Film de la Cannes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Selecţia Semaine de la Critique va fi anunţată pe 22 aprilie. Programul se va desfăşura în perioada 15 - 23 mai.

Guerra, în vârstă de 38 de ani, a regizat patru scurtmetraje şi tot atâtea lungmetraje, iar tonul său este unul „foarte personal”, potrivit organizatorilor festivalului.

După lansarea primului său lungmetraj, „La sombra del caminante”, filmat alb-negru, Guerra a fost selectat în competiţia Un Certain Regard cu „Los viajes del viento”, în 2009. Cel de-al treilea lungmetraj al lui, „El abrazo de la serpiente” este un experiment senzorial, în care cineastul reuşeşte să creeze un dialog între culturi diferite. Filmul a primit, în 2015, trofeul C.I.C.A.E. în Quinzaine des Réalisateurs şi a fost nominalizat la Oscar. „Pájaros de verano” a deschis, anul trecut, la Cannes secţiunea Quinzaine des Réalisateurs. Filmul, regizat împreună cu Cristina Gallego, s-a aflat şi în selecţia Festivalului de la Locarno şi a reprezentat propunerea Columbiei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019.

În prezent, Ciro Guerra se află în postproducţie cu cel de-al cincilea lungmetraj al lui, o adaptare după „Waiting for the Barbarians” al lui J.M. Coetzee, cu Johnny Depp, Mark Rylance şi Robert Pattinson în distribuţie.

Juriul pe care îl va conduce va acorda marele premiu Nespresso pentru lungmetraj, trofeul Leitz Cine Discovery pentru scurtmetraj şi Louis Roederer Foundation Rising Star Award pentru cel mai bun actor sau actriţă.

Din juriu vor mai face parte actriţa franco-britanică Amira Casar, producătoarea franceză de origine daneză Marianne Slot, coproducător al tuturor filmelor lui Lars Von Trier, jurnalista congoleză Dija Mambu şi scenaristul şi regizorul italian Jonas Carpignano.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.