Ducesa de Sussex Meghan Markle şi viitorul ei copil – cel care va fi al şaptelea în linia de succesiune la tronul Marii Britanii – fiind cetăţeni americani, vor fi în situaţia de a plăti taxe în SUA, ceea ce ar putea oferi acces autorităţilor americane la conturile private al Familiei Regale britanice, anunţă CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Statele Unite au – ceva unic printre naţiuni – un sistem de taxare bazat pe cetăţenie aşa că Meghan fiind cetăţean SUA, ea va fi taxată”, a explicat David Treitel, fondatorul American Tax Returns Ltd, companie  de consiliere privind taxarea pentru expaţii americani.

Legea prevede ca inspectorii privind taxarea să examineze averea regală a prinţului Harry şi a lui Meghan, dar şi veniturile copiuluil.

„Copilul are o mamă cetăţean al SUA şi acel copil, fată sau băiat, care va veni pe lume în următoarele săptămâni, va fi automat un cetăţean al Statelor Unite. Nu există un precedent în care un cetăţean american să fi făcut parte din Familia Regală. Aşa că nimeni nu s-a aflat în această situaţie până acum”, a afirmat Treitel.

Ca cetăţean american, indiferent de unde locuieşte, Meghan va fi obligată să completeze un formular privind taxele şi să informeze cu privire la conturile sale din străinătate, bunuri de peste 200.000 de dolari şi cadouri care valorează peste 15.797 de dolari, indiferent dacă se află în posesia lor sau nu.

Meghan ar putea fi nevoită astfel să declare bunuri precum verigheta dăruită de Regină, din aur galez din Colecţia Regală, diamantul din inelul ei de logodnă luat din celebra colecţie de bijuterii a Prinţesei Diana şi alte cadouri de nuntă de la persoane importante la nivel internaţional. De asemenea, va trebui declarată şi casa în valoare de mai multe milioane de dolari – Frogmore Cottage din Windsor – unde cei doi s-au căsătorit.

„Regina şi consilierii săi vor trebui să se gândească: dacă îi dăruiesc lui Meghan o diademă, dacă copilul va folosi o jucărie de argint care a fost folosită de Regina Victoria, cât valorează acest lucru? Care este valoarea? Cât trebuie raportat în State? Este o întrebare grea”, a precizat Treitel.

Nu numai că Meghan va trebui să declare cadourile dar dacă se va gândi să vândă vreunul din ele, ea va fi taxată pentru o creştere în valoare.

Treitel consideră totuşi că Harry şi Meghan au luat aceste aspecte în considerare „cu mult timp înainte să se căsătorească, atunci când ieşeau la întâlniri”.

Singura modalitate de a evita să plătească taxe în SUA ar fi ca Meghan să renunţe la cetăţenia ei americană, însă chiar şi aşa copilul ei va fi supus sistemului de taxe până la vârsta de 18 ani.

Astfel, copilul va trebui să declare bunurile şi veniturile de peste 2.100 de dolari până la vârsta de 18 ani. Treitel consideră că bebeluşul va moşteni la naştere cel mai probabil investiţii care vor genera venituri care vor trebui taxate de către SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.