Gelu Voican Voiculescu a declarat la Digi 24, după ce procurorul general Augustin Lazăr a anunţat că Dosarul Revoluţiei a fost trimis în instanţă, că nu a dat dispoziţii sau ordine are să ducă la moartea a 862 de revoluţionari. El s-a declarat indignat, referindu-se la Lazăr, că "acest om compromis moral şi profesional are îndrăzneala să vină şi să vorbească despre Revoluţie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Felul în care au fost expuse lucrurile e ca şi cum pentru prima dată, acum, în sfârşit se face lumină în chestiunea Revoluţiei. Au fost mii de dosare care s-au instrumentat, s-au dat condamnări. Este absolut fals să se spună că în sfârşit se va face lumină în chestiunea vinovăţiilor din timpul Revoluţiei. Indiferent că vorbim înainte de 22 sau de cei 862 de morţi de după 22. Dar se ingnoră că toţi aceşti morţi se înscriu până în seara de 25 decembrie 1989, când s-a anunţat execuţia Ceauşeştilor. După aceea nu a mai fost niciun mort”, a spus Voiculescu la Digi 24.

Voiculescu s-a referit şi l acuzaţiile aduse procurorului generla în legătură cu activitatea sa ca şef al comisiei de eliberare din Penitenciarul Aiud, în perioada comunistă.

„Sunt aşa de sugrumat de indignare că nu-mi găsesc cuvintele. Acest om compromis moral şi profesional are îndrăzneala să vină şi să vorbească public despre Revoluţie, care este practic evenimentul fondator al noii orânduiri şi epoci în care trăim”, a spus Gelu Voican Voiculescu.

„Ce probe pot să deţină aceşti oameni din care să rezulte că noi am fi dat ordine, dispoziţii sau am fi rersponsabili de moartea acestor 862 de revoluţionari, care erau tovarăşii noştri? Din rândurile lor, din sutele de mii de oameni ieşiţi în stradă am venit şi noi, cei care am format CFSN-ul. Cum se poate susţine că am determinat moartea acestor 862 de oameni? Nu am dat dispoziţii, nu am dat ordine, nu am semnat nimic”, a mai spus el.

"Secţia Parchetelor Miltiare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înaintat instanţei de judecată rechizitoriul în cauza cunoscută  generic sub numele de ”Dosarul Revoluţiei”. Este un moment deosebit pentru justiţia militară şi pentru justiţia română în general, un moment care marchează îndeplinirea unei datorii profesionale, dar şi a unei datorii de onoare faă de istorie şi faţă de patrie. Finalizarea acestei cauze de către procurorii militari reprezintă realizarea unuia dintre cele mai importante obiective din proiectul managerial pe care mi l-a asumat în urmă cu trei ani", a anunţat luni procurorul general Augustin Lazăr, decizia intervenind la aproape 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.