Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că nu are paşaport unguresc şi că nu a mai încercat să intre în Ucraina, aşa cum a susţinut ambasadorul Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu am încercat să intru în Ucraina şi nu am paşaport unguresc”, a declarat preşedintele UDMR Kelemen Hunor. Liderul UDMR îi cere ambasdorului Ucrainei în România să facă publice informaţiile la care face referire – la ce frontieră şi cu paşaport ar fi vrut să intre.

„Cereţi date de la ambasador. Când s-a întâmplat şi acte oficiale. Eu am acte cu incidentul de azi. Acum să vină el cu date şi să spună când, la ce frontieră şi cu ce paşaport am vrut să intru”, a declarat pentru digi24.ro Kelemen Hunor.

Liderul UDMR afirmă că incidentul de azi reprezintă o încălcare a tratatului de bază româno-ucrainean, articolul 13, punctul 7.

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, precizează că preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 3 noiembrie 2017 şi că de atunci acesta a mai încercat să intre în Ucraina folosind paşaportul ungar şi a fost refuzat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.