Ciocniri între grupuri de migranţi şi poliţia greacă au avut loc, sâmbătă, pe un câmp din apropierea frontierei de nord a Greciei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de migranţi, inclusiv copii, au sosit joi pe câmpul de lângă tabăra de refugiaţi Diavata, din apropierea graniţei cu Macedonia, şi au început să îşi instaleze corturile. Migranţii au sosit după ce pe reţelele de socializare s-a scris că în prima parte a lunii aprilie va avea loc o traversare organizată a frontierei de nord-vest a Greciei către Albania.

Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene împotriva a zeci de persoane, unele dintre ele cu copii în braţe, care au aruncat cu pietre şi sticle în tentativa de a rupe cordonul forţelor de ordine şi a ajunge la un drum care duce la graniţă. Între poliţişti şi refugiaţi au avut loc ciocniri şi vineri.

Aproximativ 100 de corturi au fost instalate pe câmpul păzit de un număr mare de poliţişti. Migranţii au refuzat să părăsească zona, în ciuda apelurilor autorităţilor de a reveni în centrele pentru refugiaţi şi avertismentelor că o călătorie până dincolo de graniţă va fi inposibilă.

“Este o minciună că graniţele se vor deschide”, a declarat pentru postul ERT ministrul grec Dimitris Vitsas.

Zeci de mii de migranţi, majoritatea din Siria, Irak şi Afganistan, sunt blocaţi în Grecia din 2016, când ţările din Balcani şi-au închis graniţele şi au închis principalul traseu al refugiaţilor către nordul Europei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.