Regizoarea şi scenarista Claire Denis a fost desemnată preşedinta juriului de scurtmetraje şi al secţiunii Cinéfondation din cadrul Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Denis va urma, astfel, cineaştilor Abderrahmane Sissako, Naomi Kawase, Cristian Mungiu şi Bertrand Bonello.

Potrivit anunţului făcut vineri de organizatori, pe 23 mai, alături de ceilalţi membri ai juriului pe care îl va conduce, Denis va anunţa câştigătorii celor trei premii Cinéfondation, dintre cele 17 producţii realizate de studenţi care vor fi selectate.

Pe 25 mai, la gala de închidere a festivalului, ea va anunţa câştigătorul trofeului Palme d’Or pentru scurtmetraj.

Claire Denis a ocupat un rol unic în cinematografia contemporană timp de peste 30 de ani. A regizat 13 lungmetraje, dintre care 4 au fost prezentate în selecţia oficială a Festivalului de la Cannes. Are în palmares premii obţinute la Berlin, Cannes, Locarno şi San Sebastián.

În 2017, filmul ei „Un beau soleil intérieur”, cu Juliette Binoche în rol principal, a fost premiat în Quinzaine des Réalisateurs, secţiune paralelă Festivalului de la Cannes.

Anul trecut, premiile Cinéfondation au revenit primelor lucrări semnate de Diego Céspedes, Igor Poplauhin, Shen Di şi Lucia Bulgheroni.

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc între 14 şi 25 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.