Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, îl acuză pe ministrul Muncii, Marius Budăi, că minte atunci când spune că Guvernul PSD-ALDE a majorat pensiile pentru pensionarii din grupa I şi II de muncă, el precizând că social-democraţii nu numai că nu le-au majorat, dar au şi tăiat creşterile de pensii la care aceste persoane aveau dreptul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Deva, că ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus “minciuni inimaginabile” legate de recalcularea pensiilor pentru pensionarii care au lucrat în grup I şi II de muncă.

“L-am văzut pe ministrul Muncii, cel care are o distanţă de 14 ani între examenul de Bacalaureat şi examenul de diplomă de licenţă la Facultate şi care acum e ministrul Muncii, spunând nişte minciuni inimaginabile privitoare la recalcularea pensiilor pentru pensionarii care au au lucrat în grupa I şi grupa II de muncă”, a afirmat liderul PNL.

Orban a spus că PSD, nu numai că nu a majorat la timp pensiile pentru persoanele care au lucrat în condiţiile grele, fiind încadrate în grupa I şi grupa II de muncă, ci a tăiat creşterile de pensii la care aveau dreptul aceste persoane.

Preşedintele PNL a explicat că, de la 1 ianuarie 2017, trebuiau să crească pensiile acestor categorii de muncă, ca efect al Legii 192/2015, dar PSD când a venit la putere a emis o hotărâre de Guvern care a blocat majorarea pensiilor pentru pensionarii din grupa I şi II de muncă, care s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011.

Orban a afirmat că PSD a refuzat creşterea acestor pensii, iar acum ministrul Muncii “se bate cu cărămida în piept” că Guvernul PSD-ALDE a majorat pensiile pentru pensionarii din grupa I şi II de muncă.

“Timp de aproape doi ani de zile, între 1 ianuarie 2016 şi 1 octombrie 2018, PSD a refuzat creşterea acestor pensii. Vine acuma Budăi şi se bate cu cărămida în piept că Guvernul PSD-ALDE a majorat pensiile pentru pensionarii din grupa I şi II de muncă. Păi nu există minciună mai nenorocită, pe care eu nu pot să înţeleg, cum PSD îşi imaginează că aceşti pensionari pot să o creadă. PNL, după emiterea HG 291, a acordat consultanţă juridică gratuită către pensionarii din grupa I şi grupa II de muncă, pentru a ataca în instanţă această Hotărâre în vederea anulării astfel încât să poată să fie recalculate pensiile şi să fie crescute pensiile celor din grupa I şi grupa II de muncă”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Acesta s-a referit şi la creşterea alocaţiilor pentru copii.

”Al doilea subiect în care, din nou, Budăi, sofer la Direcţia de Asistenţă Socială sau la Direcţia de Pensii în Botoşani, a minţit cu neruşinare, este subiectul majorării alocaţiilor pentru copii. A minţit toţi românii că Guvernul PSD-ALDE este cel care a majorat alocaţiile pentru copii. Majorarea alocaţiilor pentru copii s-a făcut în urma unui amendament iniţiat de Partidul Naţional Liberal la Legea bugetului de stat. La acest amendament majoritatea PSD-ALDE a votat împotriva majorării  alocaţiilor. Deci, repet mesajul. PSD şi ALDE au votat împotriva majorării alocaţiilor pentru copii, aşa cum au făcut în ultimii 10 ani de zile. Singurul partid care din 2007 a majorat alocaţiile pentru copii este Partidul Naţional Liberal. Majorăriile au fost făcute în 2007 şi în 2008 de către Guvernul liberal”, a mai spus Orban.

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Mariu Budăi, a anunţat, vineri, că au fost trimise acasă 35.000 de decizii de recalculare pentru pensionarii care au lucrat în grupa I şi grupa a II-a de muncă şi nu li s-a calculat stadiul suplimentar în momentul ieşirii la pensie. Dintre acestea, în luna aprilie vor intra la plată aproximativ 30.000, banii urmând a fi primiţi prin mandat poştal, în perioada 11 – 15.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.