Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, referindu-se la ordonanţele pe tema codurilor penale, că ministrul Justiţiei Tudorel Toader trebuie să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, că trebuie să înceteze cu această atitudine, că acesta a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă care de fapt nu s-au dat şi despre care nici nu crede că avea intenţia să le dea vreodată. Dragnea a precizt că este apanajul prim-ministrului să decidă în privinţa ministrului Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În ceea ce priveşte ordonanţele, eu vă spun sincer că în ziua de miercuri m-am amuzat. Vedeam un fel de teatru cam ieftin. (..) .Pentru cine era acest teatru? Eu cred că sl ministrul Toader să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, trebuie să înceteze cu această atitudine. Mulţi colegi îmi spun că de fapt toată intenţia lui a fost din ianuarie să ridice aceste subiecte în dezbatere şi că se discută trei luni nu de ce avem de făcut în România reală, nu, în România imaginară şi a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă care de fapt nu s-au dat şi despre care nici nu cred că avea intenţia să le dea vreodată. Deci eu cer guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuşie nesfîârşită. Parlamentul începuse procedura de finalizare a votului pentru codurle penale după verificarea de la CCR. A fost o greşeală a PSD-ului că a crezut în unii care au spus că vor da aceste coduri prin OUG ca să se ajung la final să meargă cu vreo şapte - opt articole la Buxelles într-o mare umilinţă", a declarat liderul PSD. Dragnea a spus că Parlamentul trebuie să urmeze cursul în ceea ce priveşte codurile penale şi legislaţia penală. "Guvernul trebuie să se ocupe în mod serios de programul de guvernare. Când are de gând să adopte ceva, anunţă azi şi adoptă într-o săptămână, nu putem lăsa să se discute despre nişte teme parazite luni de zile", a adăugat liderul PSD. El a precizat că este "apanajul" primului ministru să decidă în privinţa ministrului Justiţiei. "Vrea să-l menţină, nu vrea să-l menţină, pe mine mă interesează ca Petre Daea să fie în picioare şi valid, mă interesează ca Daniel Suciu să gestioneze cum trebuie programele de dezvoltare de la ministerul lui, Eugen Teodorovici şi toi ceilalţi colegi din Guvern" a adăugat Dragnea. Acesta a evitat să spună dacă CEx al PSD va discuta despre o remaniere extinsă a Guvernuui, care să inculdă şi alţi miniştri înafară de cele două candidate ale PSD penru alegerile europarlamentare, Natalia Intotero şi Rovana Plumb
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.