Preşedintele Klaus Iohannis invită reprezentanţii partidelor parlamentare la consultări pe tema situaţiei din justiţie, săptămâna viitoare. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că nu va participa la consultările de la Cotroceni convocate de preşedintele Klaus Iohannis pentru că nu-i place personajul, dar reprezentanţi ai partidului vor merge la discuţii. Dragnea spune că i se par foarte bune temele de referendum anunţate de şeful statului. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă că partidul pe care îl conduce nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. ALDE refuză să dezbată teme de Justiţie, atât timp cât Iohannis refuză să comenteze situaţia procurorului general Augustin Lazăr, despre care au apărut informaţii în legătură cu activitatea din perioada comunistă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Tăriceanu: ALDE nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedinte. Iohannis nu e interesat de consultări reale. Refuzăm să dezbatem teme de Justiţie, atât timp cât Iohannis refuză să comenteze situaţia lui Augustin Lazăr
CITEȘTE ȘI Dragnea, despre consultările de la Cotroceni: Eu sigur nu merg; nu-mi place personajul

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis vineri, 5 aprilie a.c., o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din justiţie", a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Consultările vor avea loc joi, 11 aprilie şi vineri, 12 apilie. Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane.

Joi, consultările încep de la ora 15:00, cu delegaţia PNL, întâlnirea fiind programată să dureze o oră.

De la 16:00 este programat USR, iar la 16:45 urmează PMP, 17:30 - UDMR, 18:15 -  Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri, 12 aprilie, consultările încep la ora 11:00, cu PSD, iar la 12:00 sunt programate discuţiile cu delegaţia ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a trimis Parlamentului scrisoarea referitoare la temele referendumului din 26 mai, acestea fiind interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie şi interzicerea adoptării de OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare. "Societatea a obosit să urmărească dacă cei interesaţi şi-au mai dat o ordonanţă de urgenţă şi trăieşte cu teamă fiecare zi în care este anunţată şedinţă de Guvern, a cărei ordine de zi reală nu se cunoaşte", a declarat preşedintele.

"Astăzi am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes naţional care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului ce va fi organizat pe data de 26 mai, împreună cu alegerile europarlamentare. Prima - interzicerea aministiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. Cea de-a doua - interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe", a anunţat şeful statului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.