Cântăreţul canadian The Weeknd, artist recompensat cu trei premii Grammy, şi Universal Music Group au fost acţionaţi în judecată de trei compozitori britanici care susţin că le-a fost copiată munca pentru a produce piesa „A Lonely Night”, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compozitorii William Smith, Brian Clover şi Scott McCulloch i-au acţionat în judecată pe Abel Makkonen Tesfaye, cunoscut sub numele de scenă The Weeknd, şi Universal Music Group Inc. la o curte de justiţie din Los Angeles. 

Cântecul în chestiune este inclus pe albumul „Starboy”, premiat cu Grammy.

Britanicii susţin că pentru acesta a fost folosită o parte esenţială a piesei „I Need to Love” (2004). Cei trei au pus alături piesele şi rezultatul a fost publicat pe YouTube.

În documentele depuse nu este specificat ce daune cer reclamanţii.

În plângere se arată că în 2004 şi 2005, compozitorii britanici au propus piesa mai multor artişti din întreaga lume. O divizie a Universal Music a cumpărat drepturile pentru cântec în 2008. În 2016, le-a fost transmis de către casa de discuri că piesa nu a fost folosită şi că se renunţă la drepturile pentru ea.

Două săptămâni mai târziu, The Weeknd şi Universal au lansat albumul „Starboy”. 

The Weeknd a fost dat în judecată anul trecut sub acuzaţia că piesa „Starboy” a fost furată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.