Preşedintele PNL, Ludovic Orban, salută decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) care a demontat complet decizia „procurorilor pesedişti” de a institui control judiciar pentru Laura Codruţa Kovesi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Prin această decizie se arată o dată în plus care este adevărata faţă a Secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor, adică un instrument politic care a fost construit de Dragnea pentru a-i intimida şi pentru a-i pedepsi pe judecătorii şi procurorii care îndrăznesc să se lege de ei, îndrăznesc să le ancheteze infracţiunile şi îndrăznesc să-i pedepsească pentru aceste infracţiuni comise”, a mai declarat liderul PNL, la Târgu Mureş.

El a precizat că Partidul Naţional Liberal va continua campania de lobby pentru a informa instituţiile europene, Parlamentul European, Consiliul Uniunii, Comisia Europeană, privitor la adevărul acţiunilor actualei majorităţi guvernamentale şi că liberalii vor face tot ce depinde de ei pentru a permite candidatului român să ocupe poziţia de procuror şef al Parchetului European.

„Aţi remarcat în ultima perioadă că atât liderul Popularilor Europeni cât şi liderul ALDE, Guy Verhofstadt, cât şi Partidul Socialist European au anunţat la nivelul Parlamentului că susţin candidatura lui Laura Codruţa Kovesi. De asemenea, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, partener al Partidului Naţional Liberal în cadrul Partidului Popular European a declarat ferm susţinerea pentru candidatura lui Laura Codruţa Kovesi  la funcţia de procuror şef al Parchetului European. Orice demers făcut de actuala majoritate împotriva şansei ca un român să ocupe o funcţie de prestigiu la nivel european, aşa cum este funcţia de procuror şef al Parchetului European, echivalează din punctul nostru de vedere cu o trădare a intereselor României”, a adăugat Ludovic Orban.

Liderul PNL a spus că îi somează încă o dată pe „aceşti iresponsabili care fac tot ce pot pentru a dinamita imaginea României la nivel european”.

„Îi somez încă o dată să înceteze orice demers împotriva Laurei Codruţa Kovesi şi, de asemenea, să înceteze orice agresiune împotriva justiţiei pentru că, vă mai spun o dată, orice OUG care va fi emisă în domeniul justiţiei, în urma constituirii echipei comune de experţi, Comisia Europeană, Guvernul României la nivelul juridic, deci, repet, orice OUG care va fi emisă în domeniul justiţiei va provoca daune ireparabile pentru România şi, cu siguranţă, va obliga oficialii europeni să declanşeze împotriva României procedurile privitoare la Articolul 7, şi anume, suspendarea dreptului de vot a României în Consiliul Uniunii Europene”, a mai declarat Orban.

Fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat miercuri, la ieşirea de la ICCJ, că i-a fost admisă contestaţia, fiindu-i revocată măsura controlului judiciar pe 60 de zile. Decizia este definitivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.