Secţia pentru procurori a CSM a decis să dispună un control al Inspecţiei Judiciare la Secţia specială pentru magistraţi, referitor la înregistrarea, repartizarea şi prioritizarea soluţionării dosarelor de la înfiinţarea secţiei şi până în 1 aprilie. Totodată, Secţia pentru procurori a hotărât ca prin solicitarea repetată a dosarului Tel Drum aflat în instrumentarea DNA de către Secţia specială "s-a adus atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor din cadrul Ministerului Public" şi "s-a pus presiune şi s-a afectat independenţa procurorului de caz din cadrul DNA".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât dispunerea unui control al Inspecţiei Judiciare la Secţia pentru investigarea infracţiunilor în justiţie privind modul de înregistrare, repartizare, precum şi prioritizarea soluţionării dosarelor de la data operaţionalizării acestei secţii până la 1 aprilie 2019, arată reprezentanţii CSM.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ca prin solicitarea repetată a dosarului nr.986/P/2014 (TEL DRUM) aflat în instrumentarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor în justiţie, s-a adus atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor din cadrul Ministerului Public, componentă a autorităţii judecătoreşti. De asemenea, s-a constatat că prin acest demers s-a pus presiune şi s-a afectat independenţa procurorului de caz din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie", mai arată sursa citată.

De asemenea, după suplimentarea ordinii de zi, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare privind respectarea dispoziţiilor legale şi regulamentare în înregistrarea şi soluţionarea dosarului având ca obiect plângerea formulată împotriva lui Frans Timmermans, prim vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Totodată, Secţia pentru procurori a decis, după suplimentarea ordinii de zi, sesizarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii în vederea analizării existenţei indiciilor privind încălcarea independenţei judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin adresa Secţiei pentru investigarea infracţiunilor în justiţie nr. 20/P/2019 din 27.02.2019.

O altă decizie a Secţiei pentru procurori se referă la un control dispus privind comunicarea publică.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a decis emiterea unei adrese către Inspecţia Judiciară în vederea completării controlului dispus de către Secţia pentru procurori în şedinţa din data de 01.03.2019 privind modul de comunicare publică raportat la prevederile legale şi regulamentare în vigoare", arată CSM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.