Poliţiştii rutieri au reţinut peste 480 de permise de conducere, în cadrul operaţiunii Speed Marathon, care s-a desfăşurat miercuri, în toate statele Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acţiunea Speed Marathon au fost angrenaţi peste 1.560 de poliţişti rutieri, care au acţionat în 737 de puncte, anunţă Poliţia Română.

Aceştia au controlat peste 13.000 de autovehicule şi au aplicat aproape 8.190 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, 481 de permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Astfel, pe DN 7, în localitatea Dragodana, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 28 de ani, care circula cu viteza de 106 km/h şi cu o îmbibaţie alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la cea mai apropiată unitate sanitară pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de articolul 336 alineatul 1 Cod penal.

Totodată, pe DN 2, în afara localităţii Racoviţeni, judeţul Buzău, a fost depistat un autovehicul condus de o femeie în vârstă de 24 ani, ce avea viteza de 190 km/h.

În municipiul Bucureşti, pe Calea 13 Septembrie, poliţiştii Brigăzii Rutiere au depistat un bărbat ce conducea un autovehicul care avea o viteză de 139 km/h, pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 50 km/h.

În judeţul Hunedoara, localitatea Sântandrei, a fost depistat un autovehicul condus de o femeie de 44 de ani, ce avea o viteză cu 82 km/h mai mare decât limita legală admisă pe acel sector de drum.

Speed Marathon a avut loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed (1 - 7 aprilie).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.