Morgan Ortagus, o specialistă în securitate naţională care a lucrat în trecut ca funcţionar de rang înalt la mai multe agenţii guvernamentale americane, a fost numită joi în funcţia de purtătoare de cuvânt a diplomaţiei americane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această obişnuită a platourilor de filmare ale postului Fox News în calitate de comentatoare, îi succede lui Heather Nauert, care a venit la rândul ei de la postul preferat al lui Donald Trump, unde a fost o prezentatoare-vedetă până în 2017.

”Sunt încântat să o primesc pe Morgan Ortagus drept noua purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat. Experienţa sa ca analistă de informaţii şi ofiţer de presă va fi un atu pentru America”, a declarat, pe Twitter, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo.

”Abia aştept să contribui la a povesti lumii povestea Americii”, i-a răspuns ea tot pe Twitter.

COMPORTAMENTUL ”DEZGUSTĂTOR” AL LUI TRUMP

Ofiţer de rezervă în cadrul marinei (US Navy), Morgan Ortagus a lucrat în cadrul serviciului de presă al Agenţiei americane de ajutor public în vederea dezvoltării (USAID), dar şi ca specialist în informaţii la Trezoreria americană. Ea s-a aflat în post în Arabia Saudită şi a petecut mai multe luni în Irak.

În timpul campaniei în vederea alegerilor prezidenţiale din 2016, această femeie apropiată republicanilor a denunţat, mai întâi, ”politica externă izolaţionistă” a candidatului Trump, cât şi comportamentul acestuia, pe care l-a catalogat ”dezgustător”, potrivit postului CNN. Însă ea şi-a oferit rapid susţinerea miliardarului republican pe platourile Fox News.

Heather Nauert, prima purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat în preşedinţia lui Donald Trump, a fost desemnată în 2018 să devină ambasadoarea Statelor Unite la ONU, însă a renunţat în februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.