Liderul USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, după declaraţia prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans referitoare la statul de drept din România, că este cea mai dură reacţie a Comisiei Europene din ultimii doi ani şi arată că ”această ţopăială nu mai poate să continue”. ”Domnul Timmermans, de fapt, cere acestui Guvern să înceteze cu aceste sperietori de ordonanţă pe care le tot vântură”, a spus Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este cea mai dură reacţie a Comisiei Europene din ultimii doi ani. Asta arată că această ţopăială nu mai poate să continue. Ideea că în fiecare săptămână Bruxelles şi România se uită îngrozite spre şedinţa de Guvern, privind îngrijorate asupra unei posibilităţi de apariţie a acelor ordonanţe de amnistie şi graţiere, această situaţie nu mai poate să continue. Poziţia Comisiei Europene a fost una foarte clară şi a fost exprimată în mod neechivoc şi explicit de această dată, prim-vicepreşedintele Timmermans spunând foarte clar, şi transmiţând Bucureştiului, că, în cazul în care vor fi date ordonanţe prin care sunt albiţi anumiţi funcţionari publici ai statului, Comisia Europeană va reacţiona, fapt pe care USR l-a transmis în mod constant că PSD şi Liviu Dragnea ne scot din Europa”, a declarat, miercuri, liderul USR, întrebat despre declaraţie lui Frans Timmermans despre statul de drept din România.

Barna a spus că este ”un mesaj foarte clar, foarte explicit”.

”Acest Guvern sper că mai are prin cotloanele sale o urmă de responsabilitate în ceea ce priveşte calitatea României de stat membru al Uniunii Europene. (...) Domnul Timmermans, de fapt, cere acestui Guvern să înceteze cu aceste sperietori de ordonanţă pe care le tot vântură”, a mai spus Barna, care a adăugat că ”reforma justiţiei trebuie făcută aşa cum trebuie”.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, miercuri, după ce în Colegiul comisarilor s-a discutat despre situaţia statului de drept, că România trebuie să revină urgent la un proces de reformă corect şi a avertizat Guvernul român să nu întreprindă acţiuni care să afecteze sistemul judiciar şi să nu creeze impunitate pentru funcţionari şi demnitari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.