Matca Artspace va participa, de joi până duminică, la târgul alternativ de artă Supermarket, cu o expoziţie de grup, prezentând lucrări semnate de şapte artişti români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Stockholm Independent Art Fair vor fi expuse lucrări create de Alexandra Mocan, Alexandru Muraru, Andreea Anghel, Bandi Saşa Robert, Camilia Filipov, Matei Toşa şi Cristian Tuşinean. Expoziţia este coordonată de Alexandra Mocan, Matei Toşa şi Alexandru Muraru. 

Este pentru a şasea oară când Institutul Cultural Român din Stockholm sprijină prezenţa românească în cadrul unuia dintre cele mai cunoscute şi importante târguri de artă contemporană de pe scena culturală suedeză.

Proiectul „Pe când descălecam de pe cal, m-am zărit într-o oglindă egoistă" este menit să prezinte călătoria imaginară a unui om prin diferite etape nedefinite care au marcat percepţia umană asupra istoriei, inclusiv prezentul.

Matca Artspace este un spaţiu expoziţional independent, de tip DIY (“do it yourself”) înfiinţat şi coordonat de trei artişti români, deschis la începutul anului 2017, în Cluj-Napoca. 

Supermarket (Stockholm Independent Art Fair) este un târg internaţional de artă care pune accent pe întâlniri, prezentări şi expoziţii şi performance-uri, expozanţii fiind cu preponderenţă centre de artă şi galerii conduse de artişti. Iniţiat în 2006, evenimentul pune accent pe promovarea iniţiativelor artistice independente şi pe promovarea artiştilor tineri.

În 2019, aici vor expune 53 de galerii din 45 de oraşe şi 22 de ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.