Fostul ministru de Externe Boris Johnson, un înflăcărat susţinător al Brexitului, apreciază că noile planuri ale Theresei May, care constau în a cere o nouă amânare a datei Brexitului şi în a angaja discuţii cu Partidul Laburist înseamnă o încredinţare a frâielor ţării Uniunii Europene (UE), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pare mai mult ca probabil că politica comercială a Marii Britanii şi că anumite prerogative legislative vor fi încredinţate Bruxellesului, fără ca Regatul Unit să aibă un cuvânt de spus”, a scris marţi seara Boris Johnson pe Twitter.

Johnson, care a demisionat de la Foreign Office în semn de protest faţă de modul în care Theresa May a gestionat Brexitul, s-a declarat amar dezamăgit de anunţul făcut de conducătoarea conservatoare marţi seara, iar în opinia sa ţara riscă puternic să rămână într-o uniune vamală cu UE - denunţând o formă de Brexit ”atenuat, apropiat de extincţie”.

”Consider foarte dezamăgitor că procesul Brexitului îi este încredinţat de-acumm lui Jeremy Corbyn şi Partidului Laburist şi cred că rezultatul va fi foarte sigur, dacă Corbyn îşi impune punctele de vedere, rămânerea noastră în uniunea vamală”, a declarat el la postul Sky News.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.