Liderul opoziţiei parlamentare laburiste Jeremy Corbyn s-a declarat ”foarte fericit” să se întâlnească cu Theresa May, după ce premierul britanic a propus să încerce să se înţeleagă asupa unui plan care să permită Regatului Unit să realizeze un Brexit ordonat, potrivit agenţiei britanice de presă Press Association (PA), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt foarte fericit să o întâlnesc pe şefa Guvernului. Nu vreau să stabilesc limite, într-un fel sau altul, înainte ca aceste discuţii să aibă loc. Noi recunoaştem că ea a făcut un gest”, a declarat el marţi, în urma propunerilor făcute de Theresa May.

Un pic mai devreme, după şapte ore de discuţii cu miniştrii, premierul a declarat, într-o alocuţiune televizată, că va cere o nouă amânare a datei Brexitului şi că va încerca să se întâlnească cu Jeremy Corbyn în vederea unei ieşiri din actualul impas parlamentar pe tema Brexitului.

Liderul laburist a declarat însă că-şi rezervă dreptul de a încerca să doboare Guvernul, în cazul în care acesta se va dovedi incapabil să adune o majoritate în Parlament.

”Ne rezervăm dreptul de a depune o moţiune de cenzură a Guvernului, dacă acesta se dovedeşte incapabil să găsească o majoritate în Camera Comunelor - istoria ne va spune dacă este cazul”, a declarat Corbyn într-un interviu televizat, adăugând că Partidul Laburist va face tot ceea ce poate pentru a evita un Brexit dezordonat.

”Responsabilitatea noastră, ca opoziţie, este de a face astfel încât să evităm o ieşire catastrofică”, a declarat el.

Partidul Laburist doreşte o continuare a unei uniuni vamale cu UE după Brexit şi o relaţie strânsă cu piaţa unică europeană, ceea ce o bună parte a partidului Conservator al Theresei May consideră inacceptabil.

ALTMAIER, ÎN FAVOAREA AMÂNĂRII DATEI BREXITULUI, ÎN VEDEREA EVITĂRII UNUI ”NO DEAL”

Pe de altă parte, ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană este necesar să fie amânată, dacă este necesar, pentru a evita ”marele crash” al unui Brexit dezordonat, adică fără acord, a îndemnat ministrul german al Economiei Peter Altmaier.

Acest confident al cancelarului german Angela Merkel apreciază, într-un interviu publicat în ediţia de marţi a tanloidului Bild, că sunt în joc mii de locuri de muncă, chiar dacă Germania este bine pregătită să facă faţă unui Brexit dezordonat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.