O înregistrare uitată din 1969 cu John Lennon şi soţia sa, Yoko Ono, în patul unui hotel din Amsterdam, unde şi-au petrecut luna de miere, au reapărut, duminică seară, în Olanda, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cuplul şi-a petrecut o săptămână în patul unui apartament de hotel, primind jurnalişti, în numele pacifismului, creând o controversă mediatico-politică. 

Înregistrările cu fostul membru al formaţiei The Beatles şi soţia sa în pat au făcut înconjurul lumii în epocă, dar a doua parte a documentarului filmat de jurnalişti olandezi nu a fost difuzată decât o singură dată, la puţin timp după sejurul cuplului. 

Este vorba despre a doua parte, în culori, a unui documentar realizat în 1969 despre vacanţa lui John Lennon şi Yoko Ono la Amsterdam şi la Viena. Celebrul cântăreţ şi soţia sa stau întinşi în pat, iau micul dejun şi fumează, în timp ce dau interviuri. 

Filmul de 30 de minute a apărut în apropierea aniversării a 50 de ani de la celebrele "bed-in" în Olanda. Hotelul Hilton, care i-a găzduit, a organizat timp de zece zile vizite în apartament, atrăgând mii de fani.          

Rola de film a fost aproape distrusă în timpul unei curăţenii la arhivele televiziunii publice olandeze KRO în anii 1980. Ea a fost salvată la limită de un angajat din epocă, Jan Hovers. 

"Exista un carton pe care scris deasupra, cu litere mari: "Luna de miere a lui John Lennon, partea a doua'', a povestit Hovers în emisiunea de televiziune "Nieuwsuur". Intrigat, acesta a dus caseta acasă şi a încuiat-o în subsol. El credea că este vorba despre o copie, ignorând faptul că se afla în posesia unor imagini unice.

''S-a dovedit că am deţinut o comoară istorică timp de mai multe decenii'', a spus el.

"Este chiar acesta", ''documentarul dispărut'', a afirmat Mark Lewisohn, istoric al formaţiei The Beatles, pentru "Nieuwsuur".

John şi Yoko s-au căsătorit în data de 20 martie 1969, la Gibraltar. Au urmat mai mulţi ani de scandaluri mediatico-politice, generate, în special, de celebrele interviuri oferite din pat de cuplu. 

Figură legendară a trupei The Beatles, alături de Paul McCartney, John Lennon a fost împuşcat mortal de un fan cu probleme psihice la New York în 1980.               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.