Actorul Vladimir Zelenskiy, pentru prima dată aflat pe scena politică, s-a clasat pe primul loc, duminică, în primul tur al alegerilor prezidenţiale în Ucraina şi îl va înfrunta pe 21 aprilie pe Petro Poroşenko, potrivit unui sondaj realizat la ieşirea din secţiile de votare, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenskiy a obţinut peste 30% din sufragii faţă de 18% pentru preşedintele Porochenko (53 de ani), urmat de fostul prim-ministru Iulia Timoşenko, în vârstă de 58 de ani, (14%), conform acestui sondaj realizat de consorţiul "Exit poll naţional" care reuneşte trei institute de sondare a opiniei publice. 

În ciuda îndoielilor criticilor privind capacitatea sa de a guverna şi a neclarităţii progrramului său, Zelenskiy, acest candidat atipic, a beneficiat din plin de respingerea elitelor, tendinţă mondială în special puternică în ucraina după anii de dificultăţi economice şi de scandaluri de corupţie. 

La 41 de ani, Vladimir Zelenskiy, a cărui experienţă politică se limitează la interpretarea rolului unui profesor de istorie devenit subit preşedinte într-un serial de televiziune, a obţinut 30,4% din voturi, potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de consorţiul "Exit poll naţional". 

Alte sondaje de opinie publicate de mass media ucrainene arată aceeaşi ordine între cei trei favoriţi. 

Comisia electorală ar trebui să publice primele rezultate parţiale duminică noaptea. Instituţia a estimat prezenţă la urne de 45% la ora 12.00 GMT, în creştere faţă de 2014. 

              

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.