Casa de editură franceză Seuil, care urma să publice un roman poliţist al fostului activist italian de extremă stânga Cesare Battisti, a decis să amâne publicarea după ce autorul şi-a recunoscut responsabilitatea în patru crime, a anunţat, duminică, o editoare pentru radio France Inter, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romanul fostului activist a fost prezentat editurii Seuil de scriitoarea franceză Fred Vargas şi de sora ei care îl susţine pe Cesare Battisti.        

"L-am citit imediat, a devenit favorit", explică editoareaGwenaëlle Denoyers, responsabilă de colecţia Cadre noir. "Este vorba despre un roman poliţist a cărui acţiune are loc în Brazilia, cu pagini cu adevărat strălucite", a adăugat ea. 

Lansarea acestei cărţi era prevăzută pentru octombrie, indică radio France Inter. Dar, confesiunile lui Cesare Battisti, în vârstă de 64 de ani, au schimbat data.

Arestat în ianuarie, în Bolivia, după 40 de ani de când a fugit şi a fost extrădat în Italia, el a recunoscut pentru prima dată în urmă cu câteva zile că este responsabil de moartea a patru persoane la sfârşitul anilor 1970 pentru care a fost condamnat pe viaţă, în absenţă, în Italia. 

"Nu vrem să citim un roman de Cesare Battisti acum, ar fi puţin indecent", a spus Gwenaëlle Denoyers, pentru care mărturisirile fostului militant de extremă stânga au fost "un şoc". 

De altfel, proiectul nu este total abandonat, a continuat ea. "Cred că ne rezervăm posibilitatea de a publica acest roman poate la anul, poate peste doi ani", a afirmat editoarea. 

Cesare Battisti a fost refugiat în Franţa timp de 15 ani, unde a început o carieră de scriitor de romane poliţiste, apoi în Brazilia, înainte de a fi arestat în ianuarie în Bolivia. În prezent, el execută o sentinţă pe viaţă, în Italia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.