Generalul Kenneth «Frank» McKenzie a preluat oficial conducerea operaţiunilor Pentagonului în Orientul Mijlociu, unde Statele unite sunt angajate militar în două războaie, în Siria şi Afganistan, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Generalul din cadrul Corpului Puşcaşilor Marini McKenzie s-a angajat, într-o ceremonie prezidată joi de secretarul interimar al Apărării Patrick Shanahan, ”să continue remarcabila muncă depusă” de predecesorul său, generalul Joseph Votel, care se pesnionează.

La rândul său, generalul Votel a subliniat că, în pofida faptului că Statul Islamic şi-a pierdut ”califatul” şi în contextul în care negocierile de pace cu talibanii par să avanseze, prezenţa militară americană în Siria şi în Afganistan rămâne necesară.

”Este timpul să încheiem aceste conflicte”, a apreciat el.

”Acest lucru nu va fi atât de rapid pe cât vrea toată lumea, dar este posibil, dacă ne păstrăm obiectivele şi interesele în minte, dacă avem încredere în partenerii noştri şi le dăm forţelor mijloacele în acest sens”, a adăugat el.

Frank McKenzie, în vârstă de 62 de ani, era unul dintre conducătorii Statului Major al armatei americane.

El cunoaşte bine Afganistanul, unde a fost trimis în două rânduri, şi a luptat, de asemenea, în Irak.

La începutul lui decembrie, la audierea sa în Congres în vederea confirmării nominalizării, el şi-a exprimat îngrijorarea faţă de retragere militară prematură din Afganistan.

Forţele afgane au preluat ştafeta, la începutul lui 2015, de la forţele NATO, în asigurarea securităţii ţării, în lupta împotriva talibanilor, însă ”dacă părăsim ţara pripit, acum, nu cred că ele vor fi capabilă să-şi apere ţara singure”, avertiza el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.