Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că se aprobă în şedinţa de Guvern studiul de fundamentare al proiectului Autostrăzii Târgu Neamţ - Iaşi, ”vital pentru regiunea Moldovei”. Autostrada va avea 68 de kilometri, iar investiţia, care se va realiza în parteneriat public - privat, este estimată la 1,2 miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aprobăm astăzi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiţii în parteneriat public privat autostrada Târgu Neamţ-Iaşi,de asemenea vital pentru regiunea Moldovei. (...) Aşa cum am menţionat, voi monitoriza cu prioritate ca şi la acest obiectiv toate procedurile să se realizeze cu rapiditate”, a declarat Viorica Dăncilă, în deschidere şedinţei de Guvern de vineri.

Potrivit acesteia, valoarea totală a investiţiei este estimată la 1,2 miliarde de euro, iar perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este de 48 de luni.

Proiectul are în vedere realizarea a 68 de km de autostradă, urmând ca şoseaua să se racordeze la drumul de mare viteză Bucureşti-Suceava, aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor.

Dăncilă a anunţat că, la începutul lunii aprilie, proiectul va fi oferit investitorilor care doresc să îşi asume proiectarea şi construcţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.